Вона покинула цю квартиру ще в 1939 році. Коли її відкрили 70 років по тому … Вони втратили дар мови! (ФОТО)

У 1939 році ця квартира в Парижі була закрита і залишена господаркою. 70 років по тому її відкрили. Всередині знайшли дивовижний інтер’єр того часу і рідкісні предмети мистецтва, вартість яких сягає кількох мільйонів доларів. Тільки пізніше вони дізналися, кому насправді належала квартира.

Багато років тому в 1939 році 23-річній мадам де Флоріан довелося прийняти нелегке рішення і залишити свою шикарну квартиру в Парижі. Це був час початку Другої світової війни і, можливо, її від’їзд був пов’язаний з новиною, що німецькі солдати рухалися в бік Парижа.

247

Вона явно покидала місто в поспіху, так як зібрала тільки найнеобхідніше, залишивши в квартирі багато особистих речей і предметів інтер’єру. Вона закрила квартиру і виїхала в південному напрямку, в безпечнішу вільну зону.

431

Всі ці роки вона продовжувала оплачувати оренду квартири, але так і не повернулася сюди і ні разу не приїжджала знову в Париж. У 2010 році жінка померла у віці 91 року.

Тільки після її смерті спадкоємцям стало відомо про квартиру. Вони найняли аукціоніста Олів’є Шопін-Жанврі, щоб оцінити майно, що перебуває в апартаментах. Тут залишилося багато старовинних меблів, картини, книги та інші речі.

З огляду на те, що з часу закриття квартири пройшло вже багато років, аукціоніст і його команда були дуже схвильовані до самого моменту, поки ключ не провернули і не відкрили апартаменти.

1133 (1)

Коли люди зайшли в квартиру, у всіх перехопило дух від подиву. Все навколо було немов заморожено – в один момент вони немов зробили крок в минуле. Повітря було наповнене пилом, і всюди була павутина.

Меблі початку 1900 років виявилася справжнім скарбом. В їдальні був весь необхідний посуд та інші предмети. Картини були зняті зі стін, як ніби господиня збиралася їх забрати пізніше, але, мабуть, так і не змогла.

338

627

На старовинному туалетному столику знаходилися особисті речі господині: щітки, пляшечки з парфумами та косметичними засобами, різні коробочки і будильник. Все виглядало так, ніби господиня вийшла зовсім ненадовго і скоро збиралася повернутися.

727 (1)

В кутку був великий іграшковий Міккі-Маус і порося Порки.

829

Але одна із знахідок виявилася вражаючою. У квартирі було знайдено картина із зображенням жінки в рожевому вбранні. Подальше дослідження показало, що це був портрет попередньої господині квартири і бабусі мадам де Флоріан – Марти де Флоріан.

927

І картина ця виявилася найбільш цінною річчю серед усіх, які перебували в будинку. За даними експертизи картина належала пензлю відомого італійського художника Джованні Болдін.

1030

Як з’ясувалося пізніше, Марта де Флоріан була відомою французькою актрисою і світською левицею 1880 років. Вона вела розкішне життя і мала безліч шанувальників серед відомих чоловіків, включаючи художників, кількох прем’єр-міністрів і президентів Франції.

Пізніше було також знайдено лист з освідченням у коханні від Джованні Болдін, що пояснювало причину, по якій він вирішив написати портрет Марти.

Картина була написана в 1888 році, коли Марті було 24 роки. Після виявлення в 2010 її продали з аукціону за 3,4 мільйона доларів. Це виявилася найдорожча картина з усіх робіт художника.

1134

Спадкоємцям мадам де Флоріан ясно, чому вона могла покинути квартиру так поспішно в той час. Але до сих пір залишається багато питань. Наприклад, що заважало їй повернутися сюди пізніше і чому вона продовжувала платити оренду цілих 70 років, при цьому тримаючи в секреті від родичів сам факт наявності квартири. По всій видимості, на ці питання вже ніхто не зможе відповісти. Залишається тільки захоплюватися недоторканими часом приголомшливими знахідками.

http://vrutmilife.com/

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.