Що колір вашого годинника говорить про вас

Різнобарвні циферблати – добре протоптана територія для виробників годинників усіх цінових сегментів. Не кожного ентузіаста можна завоювати класичним чорним і білим – те, що Rolex чудово влаштував у калейдоскопічних кольорових схемах для своїх колекцій Datejust, Oyster Perpetual і Day-Date. Останніми роками інші гравці галузі, як-от Omega та Audemars Piguet, також напружували свої творчі м’язи, щоб додати більше кольорів у свої годинники. У будь-якому випадку, все колірне коло виглядає чесною грою.

Психологія кольору та годинникова індустрія

У наш час ніхто не повірить, що все, що відбувається за лаштунками великого годинникового бренду, є простою випадковістю. Експерти з маркетингу вже давно знають, що кольори відіграють ключову роль у сегментації аудиторії, спираючись на дослідження відомих нейробіологів, які показали, що лімбічна система нашого мозку бере участь у прийнятті рішень про покупку, мимо того не знаючи. Дослідження поділяють нас на сім типів особистості: авантюрист, виконавець, дисциплінований, традиціоналіст, гармонізатор, відкритий і гедоніст. Кожній із цих груп вчені визначили улюблені кольори разом із деякими рисами особистості.

Зараз, коли особистості виділяються на користь маркетингових стратегій, роздуті стереотипи не відстають. У цій статті ми сатирично розглядаємо передбачуваний зв’язок між кольором вашого годинника та вашою особистістю. Дайте нам знати, чи ми все зробимо правильно, чи ми не впораємося з ціллю!

Black & Red: елітарний виконавець на шляху до успіху

Беручи сучасну нейронауку за чисту монету, ви, ймовірно, людина, яка любить контролювати ситуації та домінувати. Ви також, швидше за все, чоловік.

Ви любитель гострих відчуттів, любите пригоди та завжди у відмінній формі. Ймовірно, ви щодня встаєте о 5 ранку, щоб піти в спортзал – у вашому плані напруженої фітнесу немає часу на дні відпочинку. Наступні 12 годин ви проводите на своїй добре оплачуваній роботі, де ви робите свободу дій і дружньо наводите порядок навколо своїх співробітників. Ви можете навіть залишитися трохи довше, тому що ви не тільки орієнтовані на кар’єру, але й вам може стати досить нудно в холостяцькій квартирі.

Ваша дорога машина — ваша гордість і радість, і останнім часом ви думали, що Breitling чудово впишеться у ваш репертуар. Можливо, Superocean Chronograph II у чорно-червоному кольорі?

Синє та біле: дотримання статус-кво

Якщо ви зупинили свій вибір на годиннику з синім або білим циферблатом, одноманітність у ваших очах не погана. Ви дисципліновані та звичайні, тому належите до категорії сумлінних і морально стійких. Ваш розпорядок дня визначається усталеними ритуалами і жорсткою структурою, тому сніданок, обід і вечеря з родиною завжди відбувається в певний час. Будь-які перешкоди у вашому повсякденному житті можуть збити вас з ладу, тож ви зберігаєте будь-яку спонтанність на вихідні, але зазвичай закінчуєте знайомими розмовами з друзями, яких ви знаєте ще з дитсадка. У глибині душі ви з нетерпінням чекаєте понеділка, коли все повернеться на круги своя.

Оскільки ви купуєте лише те, що вам потрібно (щомісяця ви робите здоровий депозит на свій ощадний рахунок), ваш автомобіль можна забути, але він функціональний. І хоча ви могли дозволити собі набагато дорожчий годинник, ви вибрали практичний хронограф від надійного виробника, а на кого краще покластися, як не на німців. Після ретельного обмірковування ви зупинили свій вибір на Sinn , і тепер вас дуже захопив ваш 358 Sa Flieger B E.

Коричневий і зелений: мир і любов у ідеальній гармонії

Якщо у вас є годинник із коричневим або зеленим циферблатом, психологія кольору класифікувала б вас як великого м’якуна, якщо ви чоловік, або до досить звичайного, якщо ви жінка. Як відкритий оптиміст, ви живете в гамірному міському районі зі своїм давнім партнером, одним чи двома дітьми та хистким, але відданим лабрадором. Ви цінуєте дружбу, тому ваше коло спілкування має широкий розмах і складається виключно з пар старше 40 років, які також мають принаймні одну дитину до 10 років.

У своєму професійному житті ви працюєте у фонді, який має дуже скромну мету врятувати планету. На ваше велике розчарування, ваша робота змушує вас регулярно літати на далекі відстані, оскільки ви не можете врятувати світ лише з одного куточка. Щоб компенсувати свій божевільний слід CO₂, ви пишете слем-поезію на квитанціях із магазину здорової їжі та вже давно обміняли свого дизельного дизеля на електромобіль і мотоцикл.

Ви не зацікавлені в торгівлі капіталізмом, але компанія Oris щойно опублікувала свій звіт про сталий розвиток, і ви були вражені. Настільки, що ви вирішили підтримати їхні зусилля, придбавши Oris Pilot x Kermit Edition. Зрештою, ви поділяєте боротьбу з Кермітом; бути зеленим справді непросто.

Помаранчевий і жовтий: шукач насолод

Якщо ви носите годинник з помаранчевим або жовтим циферблатом, ви перебуваєте на зовсім іншій хвилі, ніж ті інші особистості. Відповідно до нейронауки, ви гедоніст із здоровим резервуаром дофаміну, у який можна зануритися. Ви любитель веселощів і твердо вірите, що життя призначене для того, щоб насолоджуватися ним, а миттєве задоволення не є табу. Іншими словами, ви — життя та душа вечірки. Як сертифікована світська левиця та важка вага, коли справа доходить до зберігання алкоголю, ви, як відомо, часто відвідуєте перспективні прибережні курорти по всьому світу. Ви здебільшого загоряєте, час від часу відкладаючи пінья-коладу, щоб зіграти в пляжний волейбол. Ви живете за мантрою: «Живи кожен день так, ніби він був твоїм останнім» — здебільшого тому, що якщо цього не зробити, то отримаєш каліку FOMO.

Годинник для гедоністів: DOXA 1500T Divingstar

Ви заробляєте кошти на свій екстравагантний спосіб життя за допомогою неоднозначних онлайн-суєт, денної торгівлі рідкісними товарами та інвестицій у криптовалюти, які скоро вимруть. Від такої імпульсивності та ризикованості щоразу, в обов’язковому порядку, отримуєш викид адреналіну.

Залежно від ваших ліквідних активів, один із двох брендів годинників справді розмовляє з вами. Ті, хто має скромні поточні рахунки, втрачають свідомість від DOXA , голосно та гордо носять DOXA 1500T Divingstar. Професіонали можуть вийти на повну з Річардом Міллем . RM 011-03 McLaren Flyback Chronograph повинен зробити свою справу.

Заключні думки

І це завершує наш нахабний погляд на кольорові розкішні годинники та те, що вони можуть сказати про людей, які їх носять. Можливо, ви могли б пов’язати один чи два з них, а може, й ні – знову ж таки, ми набралися сильного сарказму. Але незалежно від того, куди вас «зарахують» дослідники нового віку, важливо, щоб вам подобався колір вашого годинника, і, можливо, він поєднувався з вашим одягом. Якщо ви настроєні, то краще зупиніться на годиннику з чорним або білим циферблатом, ці відтінки підійдуть практично будь-кому і на будь-який випадок.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.