Водопостачання приватного будинку: з чого розпочати?

Водопостачання в приватному будинку є однією з найголовніших передумов для комфортного проживання в ньому людей. Завдяки постійному доступу до води можна підтримувати необхідну гігієну, готувати їжу та прати без додаткових фізичних зусиль, облаштувати систему опалення та ін. Щоб забезпечити все це, насамперед потрібно знайти джерело води. Це може бути центральний водогін, криниця або свердловина. Вибравши один із доступних варіантів, можна починати організацію водопостачання.

Із чого почати організацію водопостачання?

Перш ніж починати облаштування в будинку водогону та опалення, необхідно зробити проєкт. Наприклад, для водопостачання зі свердловини необхідно врахувати такі елементи:

  1. Джерело води.
  2. Накопичувальний бак (кесон).
  3. Глибинний насос для свердловини.
  4. Зворотний клапан.
  5. Гідроакумулятор.
  6. Система фільтрів для очищення води від шкідливих домішок.
  7. Манометр для контролю тиску в системі.
  8. Реле тиску для запускання живлення насоса.
  9. Редуктор тиску.
  10. Водопровідні труби.
  11. Запірна арматура.
  12. Лічильник водоспоживання.

Якщо необхідно забирати воду з поверхневого джерела, знадобиться насосна станція. Також потрібно визначитися зі способом прокладання трубопроводу для водопостачання. Є два варіанти:

  • наземний — найкраще підходить для дачі, якщо водою планується користуватися тільки у літній період;
  • підземний — труби прокладають на глибині, нижчій за промерзання ґрунту, підходить для користування цілий рік.

Важливо укладати трубопровід під нахилом, а в нижній точці запланувати дренажний кран для скидання води з системи. Найкраще використовувати поліпропіленові труби, які можна з’єднувати між собою за допомогою фітингів та зварювання. Їхня кількість та діаметр підбираються індивідуально, залежно від особливостей проєкту. Перш ніж починати монтаж водопостачання, не забудьте прокласти каналізаційну систему, головні стояки та розведення від них, запланувати розташування сантехніки та технічних отворів для труб.

В інтернет-магазині товарів для водопостачання та опалення SANTEX-SVIT є усе необхідне для забезпечення будинку водою з будь-якого джерела. У каталозі ви знайдете котли для опалення, стабілізатори напруги, електричні водонагрівачі, матеріали для монтажу теплої підлоги, контрольно-облікові прилади та багато іншого. Вся техніка має необхідні сертифікати якості та гарантійне обслуговування. Інтернет-магазин SANTEX-SVIT пропонує доставку по всій Україні, тому у вас є можливість швидко отримати якісні товари за доступною ціною незалежно від місця проживання.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.