Що потрібно знати, купуючи кондиціонер?

Влітку єдине, що дійсно рятує від спеки, — кондиціонери. Це незамінний у побуті пристрій, особливо в країнах із теплим кліматом. Крім того, є кондиціонери, які працюють не тільки на охолодження, а й на обігрів. Можуть бути у такої техніки й додаткові функції, які допомагають зробити мікроклімат у будинку максимально комфортним.

На що звернути увагу перед покупкою кондиціонера?

Перше, про що запитає вас менеджер будь-якого магазину, що продає кліматичну техніку, це скільки кімнат якої площі потрібно охолодити чи обігріти за допомогою кондиціонера. Можливо, одного пристрою буде замало і варто купити мультиспліт-систему, до якої під’єднуються кілька кондиціонувальних блоків, що встановлюються у різних місцях. Також важливими є такі параметри техніки:

  1. Мобільність. Є кондиціонери, які можна переміщувати будь-куди, але вони менш потужні ніж стаціонарні моделі, і можуть працювати лише у приміщенні з вікном.
  2. Рівень шуму. Мобільні та віконні кондиціонери працюють голосніше за спліт-системи, тому не варто купувати їх у спальні кімнати.
  3. Енергоефективність. Краще вибирати моделі з класом енергоефективності «A» і вище — це допоможе заощадити на комунальних рахунках.
  4. Тип компресора. Кондиціонери бувають інверторними та звичайними.
  5. Спосіб керування. Переважна більшість кондиціонерів керується пультом, але є сучасні моделі, у яких можна регулювати всі показники за допомогою смартфона.
  6. Адаптивність до низьких температур. Не всі кондиціонери можна вмикати на обігрів у великі морози. Якщо плануєте використовувати прилад узимку для обігріву, потрібно заздалегідь перевірити цей показник у характеристиках товару.
  7. Виробник. Краще вибирати продукцію відомих брендів, яка добре себе зарекомендувала, адже кліматична техніка купується не на один рік.
  8. Додаткові можливості. У кондиціонерах можуть бути наявні такі функції, як автоматичне увімкнення, клімат-контроль, вентиляція, фільтрація, іонізація або осушення повітря.

Компанія Aqua Life пропонує кондиціонери від таких надійних виробників, як Cooper&Hunter, Electrolux, Gree, Daikin та ін. Усі товари сертифіковані та мають гарантійні зобов’язання. Ви можете відразу в Aqua Life замовити кондиціонери з монтажем, що заощадить ваші час, сили та кошти. Спеціалісти компанії також проводять сервісне обслуговування кліматичної техніки, що допоможе вам максимально продовжити її експлуатаційний термін.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Спасибо!

Теперь редакторы в курсе.